Informatie

Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen vul het contactformulier in onder aan de pagina.

Werkwijze

Ben je geïnteresseerd in een van onze bloemenabonnementen. Vul het aanvraagformulier in op de pagina van de bloemenabonnementen en wij nemen zo snel mogelijk contact op.

Bezoektijden

Onze bloemenkraam is iedere woensdag aanwezig aan de Koppeldijk in Abcoude van 8:00 uur tot ongeveer 16.00 uur.

Hoe moet ik mijn bloemen behandelen?
Bloemen in de vaas plaatsen
1. Zorg als eerst voor een schone vaas, deze kun je het best met warm water en een beetje bleek schoonmaken.
2. Vul de vaas tot ongeveer de helft met water en een scheutje bleek, bleek zorgt er voor dat het water langer schoon blijft.
3. Snij de bloemen schuin af met een mesje, knip de bloemen alleen af met een schaar om de lengte bepalen, hierna moeten ze altijd nog met een mesje schuin afgesneden worden.
4. De bloemen kunnen nu in de vaas gezet worden.
Tips
– Houdt altijd het water in de gaten, wordt het water troebel, verschoon het dan.
– Let bij warm weer op dat het water sneller op kan gaan door verdamping.
– Bij een plukboeket zullen er altijd bloemen eerder dood gaan, haal deze direct uit de vaas.
– Zet de bloemen nooit vol in de zon, op de tocht of bij de fruitschaal.
Hoe kan ik bloemen die ik cadeau geef het best bewaren?
– Zet de bloemen in een emmer met genoeg water, zodat alle stelen in het water staan.
– Zorg voor een koele en donkere plek, zo blijft het boeket het langst zoals je het gekocht hebt.
– Degene die het boeket krijgt moet de bloemen behandelen zoals beschreven in het kopje ‘Hoe moet ik mijn bloemen behandelen?’.
Hoe houd ik bloemen goed met extreem warm/koud weer?
In beide gevallen is het belangrijk dat je de bloemen thuis nog even laat acclimatiseren, dit doe je door de bloemen thuis nog even een uurtje met papier en al in het water te zetten. Zorg er altijd voor dat er genoeg water in de emmer of vaas zit, zodat alle stelen in het water staan.
Bezorgen jullie ook?

Ja, wij bezorgen in omgeving Abcoude. Dus Baambrugge, Vinkeveen, Weesp, Amsterdam Zuidoost, Diemen, Amsterdam, Amstelveen, Breukelen, Loenersloot. Staat uw plaats er niet bij, maar is het wel binnen een straal van +- 10 km, stuur dan een mail naar info@flowersbytess.nl

 

Wat zijn de bezorgkosten?

Dit verschilt per dorp/stad. Bezorgkosten gaan vanaf €2,50 naar Baambrugge, Abcoude en Loenersloot. Vinkeveen, Weesp, Amstelveen Zuid, Diemen, Amsterdam Zuidoost €3,50. Amstelveen overig, Amsterdam en Breukelen €5,-.

Kan ik ook op andere dagen dan woensdag een boeket bestellen?
Zeker, wij kopen altijd op dinsdag en donderdag verse bloemen in. Via info@flowersbytess.nl kun je een boeket bestellen voor in de toekomst. Mocht je op donderdag, vrijdag of zaterdag een boeket nodig hebben, bestel deze dan uiterlijk op woensdag. Op dinsdag en woensdag kan je ook een boeket op de dag zelf bestellen. Op zondag en maandag zijn wij gesloten. Mocht u op deze dagen een speciale bestelling hebben zoals rouwwerk oid dan kan dit uiteraard wel, indien dit op tijd besteld is (uiterlijk de woensdag van te voren)

Contactformulier

Heb je vragen? Neem contact met ons op!